Naša kmetija je idealna za vse, ki bi se radi sprostili in naužili svežega zraka. Je pa tudi na idealnem izhodišču za veliko aktivnosti, izletov, pohodništva, idt.

smucanje
 

Smučanje

Smučarski center Cerkno se nahaja v neposredni bližini in velja za družinsko smučišče. Odlikujejo ga urejena smučišča, sodobne naprave, prijetna restavracija, otroški vrtec, šola smučanja, izposoja smučarske opreme itd.


http://www.ski-cerkno.com/sl/index.html

kolesarjenje
 

Gorsko kolesarjenje

Kolesarite lahko po označenih kolesarskih poteh ali pa se s kolesom podate na izlet po bližnji okolici in uživate v prelepi naravi. Za adrenalinske navdušence pa SC Cerkno v poletni sezoni ponuja Fun & Bike park.

pohodnistvo
 

Pohodništvo

Obdajajo nas hribi tako, da imate veliko možnosti za izlet v naravo. Lahko se podate na Kopo - čudovito razgledno točko nad vasjo Novaki, Blegoš (1584m), Porezen (1632m), Rmanovec, Slajko, Ratitovec...

gozdni_sadezi
 

Nabiranje gozdnih sadežev in zdravilnih zelišč

Če imate radi neokrnjeno naravo in v njej uživate potem bo nabiranje zelišč, borovnic, gob in drugih sadežev prava stvar za vas.

ribolov
 

Ribolov

Ob celotnem toku Idrijce je speljana cesta in je z nje reka ribičem dostopna kjerkoli. Je z ribami bogata voda in dobro lovna ves čas ribolovne sezone. Možnost pa je tudi ribolov na reki Sori.

franja
 

Izleti

V naši bližini so kraji in zanimivosti ,ki jih je vredno obiskati: partizanska bolnišnica Franja v soteski Pasice,  rojstna hiša pisatelja Franceta Bevka v Zakojci, jama Divje babe v Šebreljah, Antonijev rov v Idriji, Divje jezero in grad Gewerkeneg v Idriji ...